War Child page theme header image

Laat je inspireren!

Congres 'Grenzeloos ouder worden door samen te bewegen'

16 mei 2022 | AFAS Leusden | 10.00-15.30 uur

Toegang €75,-
Toegang €77,- incl. donatie Ouderenfonds van 2 euro


Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk om fit en vitaal te blijven, juist ook op latere leeftijd. Dat wéten we allemaal, maar hoe kunnen we dit mogelijk maken en samen doen?

Daar gaat dit congres over! Met inzichten van experts zoals Prof. Erik Scherder, beleidsmakers uit de landelijke en lokale politiek, best practices vanuit zorginstellingen & sportverenigingen en uitgebreide netwerkmogelijkheden. Dus kom in beweging en koop je toegangskaart voor dit unieke congres! 


De feiten

  • Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 65-plussers die regelmatig bewegen een kleinere kans hebben op botbreuken dan leeftijdsgenoten die niet of weinig bewegen.
  • De kans op verschillende chronische aandoeningen is kleiner bij 65-plussers die regelmatig bewegen
  • En minstens zo belangrijk zijn de sociale voordelen: deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten bevordert sociale contacten en draagt bij aan het voorkomen van eenzaamheid.

--> Ondanks deze bewezen voordelen van bewegen, bewoog in 2020 slechts 41,9% van de 65-plussers voldoende. Dat is zorgelijk, want kunnen we daar aan doen?

Tijdens het OldStars VitaliteitSpelen congres komen deze onderwerpen uitgebreid aan bod met diverse sprekers uit beleid en praktijk. Laat je inspireren! Met dagvoorzitter Daniel Klijn gaan we in gesprek en aan het eind van de dag doen we een recordpoging met niemand minder dan Nederland in Beweging presentatrice Olga Commandeur. Kunnen wij met 250 senioren tegelijk bewegen? Mis het niet!

Dit congres is een samenwerking van het Nationaal Ouderenfonds, Kenniscentrum Sport & Bewegen en SportVibes.

Koop een congreskaart

Dit congres wilt u als professional of beleidsmaker in welzijn of zorg niet missen! Koop nu een kaart en verzeker uzelf van een plek.